Rakovina prostaty

Dobry den, můj manžel se v roce 2006 podrobil op.prostaty a semennych vacku pro dg.C61 adenoca prostatae s biopsii T1c NOMO,dnes po 4letech,kdy mu je 50 let se mu PSA zvyšuje na 0,2.scintigrafie skeletu bez ložiskovych změn.Lekař mu chce nasadit hormonalni lečbu,prosim co to obnáši,vedlejši účinky,jak dlouho léčba trvá a jakou má úspěšnost.Ještě co znamená výsledek biopsie T1c NOMO předem děkuji

Odpověď odborníka:

Zvyšování PSA BÝVÁ ZNÁMKOU recidivy nádorového onemocnění. Hormonální terapie se nasazuje proto, aby se zabránilo účinkům mužských pohlavních hormonů na tkáň prostaty a nádoru. Preparátů je více, k nežádoucím účinkům patří nechutenství, zvracení, únava, impotence, růst prsů, změny tělesné hmotnosti, změny jaterních testů... Odpověď na léčbu bývá dobrá, doba léčba a její účinnost je závislá na konkrétním typu nádoru a stavu pacienta, takže to proberte s ošetřujícím urologem. Klasifikace TNM určuje rozsah a stadium onemocnění a podle toho se určuje léčebný postup a prognosa. "T" znamená přítomnost nádoru a jeho rozsah v prostatě, "N" je přítomnost postižených mízních uzlin (ve vašem případě nejsou), "M" je přítomnost vzdálených metastáz (nejsou).

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: