Rakovina prsu

Dobrý den, je mi 17 let a mám na Vás obrovský dotaz. Moje doktorka má podezření na to, že mám bulku v pravém prsu. Kdyby se situace potvrdila, je pak možnost, že by mi pojišťovna zaplatila implantáty do prsou? Nebo to v mém věku není možné, když tělo je stále ve vývoji? V mém věku se do hrobu opravdu ještě nechystám a v mé situaci se docela bojím. Předem díky za odpověď, i když nevím zda mi na to odpovíte. Pěkný den Barbora Čádková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dotaz není ani tak obrovský a odpověď je také jednoduchá. Pokud je podezření z palpačního nálezu, je nutné ho posoudit ještě zobrazovací metodou, vzhledem k věku to u Vás bude ultrazvuk. To upřesní charakter nálezu a pokud vůbec bude indikováno odstranění, tak vzhledem k věku se velmi pravděpodobně nebude jednat o zhoubný nález a bude stačit pouhé odstranění ložiska z malinkého řezu, který na prsu ani nebude prakticky poznat.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: