Rakovina prsu

Dobrý den, asi před 4 měsíci jsem si objevila bulku v levém nadklíčku. Od té doby jsem byla na rtg hrudníku, krevní obraz i 2x sono. Bulka je 12mm velká, bez nějakého nálezu, od prvního sona beze změny. Krev i rtg v pořádku. Pro jistotu jsem se své lékažky zeptala, zda to nemůže mít souvislost s rakovinou prsu. V prsu jsem si sice žádnou bulku nenašla, ale to levé mám už delší dobu tvrdé, občas bolí. Lékařka potvrdila tužší žlázový parenchym levého prsa oproti pravému, odeslala mě na sono, na které jsem objednaná až za 14 dní. Více informací mi neřekla. Proto bych se chtěla zeptat, zda to opravdu můžu být rakovina prsu? Je mi 20 let, v rodině se tento druh rakoviny nevyskytuje. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bulka v nadklíčku může značit nádor v prsu, avšak v mladém věku je výskyt tohoto onemocnění zcela ojedinělý. Vyčkejte na ultrazvukové vyšetření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Prsy
Články: Prsy
Prsy jsou párový orgán, v...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: