Rakovina prsu a dědičnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je možnost, že mi hrozí rakovina prsu nebo nezhoubný nádor? Moje babička prý na pravidelné kontroly chodila a žádné problémy se u ní nevyskytly. Její 1. dcera (57let) nevíme, jak na tom je + 2. dcera (51let) má odoperovaný nádor - mám dojem že nezhoubný, někdy v cca 42 letech, a řečeno jí bylo, že vznikl z antikoncepce + 3. dcera (50 let - MOJE MATKA) nechodí na žádné pravidelné kontroly ani ke gynekoložce a není v tomto ani ochotná! + 4. dcera (49let) tento rok prodělala léčbu rakoviny prsu a zatím vypadá, že léčba zabrala.... Je u mě tedy vyšší riziko a měla bych chodit na pravidelné sono prohlídky? Jak mám postupovat? Je mi 27 let. Děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prohlídky by měl dělat gynekolog při prevenci, pokud máte strach, je kožné si zaplatit ultrazvuk prsou v mammolog. centru. Pojiš'tovna hradí vyšetření starším ženám. Mamku zkuste přesvědčit, aby chodila na prevenci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: