Rakovina skeletu

Dobrý den, mému otci je 56 let, byl mu po zjištění rakoviny konečníku udělán vývod, ale po operaci si stěžoval na velmi velkou bolest páteře, které se doktoři jen vysmívali a řikali, že si vymýšlí, ale po týdnu neutichající bolesti mu byl udělán rentgen skeletu a hlavy, kde se zjistilo, že má rakovinu skeletu a nádor v hlavě, tak by mne zajímalo, jakou má šanci a jaká bude další léčba?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radku! V případě metastatického postižení skeletu a mozku šanci na úplnou úzdravu prakticky nemá. Můžete očekávat jeho skon na toto generalizované onemocnění. Postarejte se o to, aby neměl bolesti (někteří, zvláště starší lékaři stále léčbu bolesti i u terminálně nemocných podceňují). Prozkoumejte možnost hospicové péče, která představuje kvalitativně nesrovnatelnou péči o podobně nemocné.

 
Líbí se vám odpověď?
+16 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Jak dlouho trvá účinek lokálních steroidů v léčbě příznaků alergické rýmy?
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická rýma u dětí
Články: Alergická rýma u dětí
Alergie na pyly u dětí je...
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Bude nervový růstový faktor nadějí pro lidi s infarktem?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: