Rakovina slinivky

Dobry den. Mám dlouhodobé problémy se zažíváním, trávením potravy, bez pomoci Pangrolu nestrávím téměř nic. Dnes jsem absolvovala vyšetření a měla hladinu UREA v krvi 1,2, mírně zvýšené CRP 28,4. Jelikož jsem nachlazená Mudr. mi dala antibiotika. Po využívání antibiotik odběr krve ALT. ATS, GMT, ALP, bilirubin celkový i při ., CRP. Paní doktorce jsem své potíže co se týče bolestí břicha a zažívaní ani nesdělovala jelikož jsem před dvěma lety absolvovala gastroskopii i kolonoskopii, včetně sono břicha. Vše vpořádku, jako ryba, samozřejmě pro pana doktora. Kam směřuji svůj dotaz.Paní doktorka mi k nízké hodnotě urea nic neřekla, asi mě nechtěla stresovat a ve mě se vzbuzují obavy zda nemám rakovinu slinivky, diagnostika je příliš složitá či slinivka je skrytá, nevěřím, že by pan doktor ze sona poznal rakovinu slinivky. Ještě si vzpomínám, že kolonoskopie probíhala téměř bez bolesti ovšem pod žaludkem byla bolest šílená, tedy tam kde se nachází slinivka. Jak se prosím diagnostikuje rakovina slinivky? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše obtíže nesvědčí pro nádorové onemocnění slinivky břišní. pokud máte obtíže se zažíváním, které odstraňuje Pangrol, může to svědčit pro poruchu trávení, buď způsobenou nedostatečnou sekrecí slinivky, ale třeba i poruchou v oblasti tenkého střeva. Doporučil bych se Vám obrátit na gastroenterologické pracoviště v místě bydliště k dovyšetření. Jinak nízká hladina urey je nevýznamná. A co se týká Vámi zmíněného nádoru, k diagnóze se používá kombinace metod (CT, NMR, PET CT, ERCP ad)

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: