Rakovina štítné žlázy

D.den, pred tydnem mi byla odstranena stitna cela stitina zlaza, duvodem byl uzel 6cm a na druhe strane 4cm. Tento tyden vysledek, bylo mi sdeleno pouze, ze tam byl karciom v pozdre, ale ze byly bunky nylezeny i v tom obale a tak musim podstoupit dalsi vysetreni na nuklernim oddeleni. Chtela bych vedet, jeslti by pri te operaci videli kdybych mela treba rakovinu hrtanu nebo uzlin v krku a jake je riziko, ze mam nekde dalsi nador? Dekuji za odpoved RK

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při takovýchto operacích se standardně prohlížejí i přilehlé krční lymfatické uzliny (do hrtanu ale operatér nemá šanci vidět, vidí pouze podkožní struktury). Na oddělení nukleární medicíny budete ale vyšetřena právě s cílem vědět, jestli nemáte někde v těle metastázy daného nádoru. Podle výsledku bude nastaven rozsah další léčby. Držím moc palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: