Rakovina střeva

Mé babičce (83 let) byl před 2 lety odoperován zhoubný nádor na střevě. Od té doby normálně funguje, potíže nemá a subjektivně se cítí dobře. Neustále však hubne. Co si o tom myslíte? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Petro, je možné, že hubnutí je následkem operace, pokud se odoperovala větší část střeva, může mít babička potíže se vstřebáváním. Ale popravdě úplně bych to k tomu nepřičítala. Jistě je někde sledována na onkologii, takže určitě bych doporučila tam to úvést, aby se udělala kompletní kontrola, jak je u sledování nádorů střeva zvykem - odběr nádorových markerů, sono břicha a kontrolní koloskopie by měla být ve 3.roce po resekci (pokud nebyla pooperačně, pak už se může udělat ted). Věřím, že vše bude v pořádku, staří lidé kolikrát začnou hubnout i jen proto, že mají menší chut jídlu, hůř se jim kouše. Tak věřme, že to bude tak, ale kontrolu určitě udělejte !

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x