Rakovina tlustého střeva

Dobrý den, posledních 14 dní mě trápily průjmy sice jsem chodil na záchod dvakrát někdy jen jednou ale moje stolice byla velmi řídká až tekutá bolesti ji nedoprovázeli jen rychlý spád přicházelo to z minuty na minutu, ale dnes se to změnilo nemohl jsem se vyprázdnit a když už se mi to povedlo tak né uplně a jen pevná stolice o průměru propisky. Párkrát se mi is talo že jsem na toaletním apapíře zaznamenal opravdu malinké stopy krve, ale bylo to už několikrát v minulosti a potom již ne, ale v této době jsem si na to dával obvzláště pozor, krev se objevila jen jednou a v naprosto nepatrném množství, moje strava se často skládá z vysoce bílkovinových a sacharidových složek, avšak s dostatečným množstvím vlákniny. Doma se o mě vždy říkalo že mám kovový žaludek nikdy mě nějak ve velké míře netrápili průjmy nebo zvracení a teď přišlo tohle. Je mi jen 16 let proto jsou možná moje obavy zbytečné ale v rodině jsme již rakovinu měli a mám z ní strach měla ji babička, tuším že měla první rakovinu čípku (ale to ona nikdy neřekla, vím však že to nebylo nic ohledně trávícího traktu) ale z tohoto se \'\'vyléčila\'\', ale nakonec stejně zemřela na rakovinu plic a bratr mé druhé babičky měl rakovinu žlučníku v pokročilém stádiu a taktéž zemřel. Nechci říct že bych neměl rád lékaře nebo něco takového, ale pravda je taková, že pokud tam opravdu akutně nemusím tak tam nerad chodím. Doufám že jsem nezapomněl nic potřebného k většímu upřesnění. Děkuji za případnou odpověď

Odpověď odborníka:

Milý Denisi, rozhodně si nemyslím, že máte rakovinu. V rodině ji sice máte, ale příbuzní nejsou v přímé linii a pravděpodobně onemocněnli i ve vyšším věku, takže genetická zátěž u Vás myslím není. Příznaky jsou velmi nespecifické. Je možné, že šlo opravdu o pouhý přehcodný stav, vyvolaný například infektem. Pokud by obtíže trvaly či se opakovaly doporučila bych V8m navštícit gastroenetrologa, ale ne z obavy před nádorovým onemocněním, ale můžete mít například zánět či něco podobného. držím palce, aby se vše spravilo a vy nikam nemusel!KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x