Rakovina tlustého střeva

Dobrý den, je mi 17 let a můj děda zemřel na rakovinu tlustého střeva. Bojím se, že se toto onemocnění objevilo i u mě. Asi před měsícem a půl jsem měla celý týden průjem a od té doby mi přijde, že je něco špatně. Při stolici na toaletní papíru mívám světlou krev. Ne vždycky, ale velmi často. Na stolici obvykle chodím 1x denně ale někdy až po dvou dnech. Také mám každé ráno křeč v podbříšku, která trvá několik vteřin a pak úplně přejde a objevím se většinou až další ráno. Nijak jsem v poslední době na váze neztratila. Stravu si nijak přísně nehlídám, ale zeleniny jím celkem dost (aspoň trochu jednou denně). Je možná, že mám také rakovinu? Nebo něco jiného?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takto se rakovina tlustého střeva tipycky neprojevuje. Spíše budete trpět hemeroidy či řitní trhlinou. Kvůli průjmu a křečím v podbřišku bych vám doporučila užívat alespoň měsíc probiotika a případně volně prodejné mastí (čípky) na hemoroidy. Pokud se obtíže neztratí vyhledejte vašeho praktického lékaře.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: