Rakovina tlustého střeva

Dobrý den, můj nevlastní otec byl na kolonoskopii z důvodu podezření rakoviny tlustého střeva. Mají to dědičné v rodině. Lékaři nám zatím poskytly tyto informace. Můžete mi prosím sdělit, jestli preventivní prohlídka a nález polypů může znamenat pouze rakovinu nebo to může být i něco jiného? Přikládám soubor Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den- polyp je jen označení tvaru, neznamená nic více- rozhodně to není synonymum rakoviny..může se jednat jen o nadměrně narostlou sliznici..Bohužel, do výsledku histologického vyšetření Vám nikdo nemůže říci přesný původ útvarů. Zachovejte klid a dobrou mysl!!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: