Rakovina tlusteho střeva

Chci se zeptat uz 3 mesice mam zažívací problémy zácpa,nadýmání,úzká stolice,a slabe pichani ve střevech ale krv žadna teda aspon na pohled ted sem byl na UZ a doktor mi našiel zvětčenou stenu na tlustem střevě 9mm pri konečniku zaver proktocolitys poslal mne na kolonoskopii mam se obavat toho nejhoršiho dekuju

Odpověď odborníka:

Mario, rozhodne se neobavejte nejhorsiho dopredu! Zbytecne se stresujete a nicemu si tím nepomůžete. Pravděpodobně se o nějaký problém bude jednat, ale rozhodně není jiste, ze jde zrovna o nádor. Ostatne i na ultrazvuku uvádíte závěr proktokolitis- coz je zánětlivé onemocnění. Navíc ultrazvuk rozhodně není příliš vhodnou metodou k vyšetření střeva. Takže zatím budte v klidu, nechte si udělat koloskopii a pak se uvidí.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: