...rakovina vajecniku

Dobry den, muj dotaz se tyka.rakoviny vajecniku. Pokud chodim na pravidelne gyn.prohlidky - na posledni jsem byla pred mesicem, kdy mi pan doktor delal i cytologii, poznal by kdybych mela rakovinu delozniho cipku nebo vajecniku? Z niceho nic me prepadl hrozny strach. Zemrela na ni moje babicka... Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Pokud chodíte pravidelně na preventivní prohlídky, je riziko rakoviny čípku minmální, navíc jej můžete dále snížit vakcinací-očkováním, v případě negativního výsledku HPV testu i cytologie je účinnost očkování Cervarixem velice účinná (okolo 90%). V prevenci rakoviny adnex (vejcovodu a vaječníku) je nejúčinnější pravidelný vaginální ultrazvuk. Výskyt zhoubného nádoru adnex je však ve vašem věku vzácný. Budete-li chtít, můžeme toto i prokonzultovat osobně.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x