Rakovina zaludku

Dobry den pani doktorko, polozim jeste dodatecnou otazku.Vcera jste mi odpovidala na problem maminky.Lekari mamince rekli,ze ted operovat nebudou,ze by ji zbytecne vysilili,ze nastoli hned leceni.Znamena to,ze nador nelze operovat?Ona jako takovy nador nema, bo kdyz ji delali endoskopii, v zaludek byl klidny,jen v jedne casti u kardie byla sliznice krehka.Vsechny to prekvapilo,ze je to takove. A teda ty lymfaticke uzliny kdyz jsou zasazeny,tak toneni ztracene?Hrozne se bojime.Dekuji.

Odpověď odborníka:

Milá Věro, chápu Váš strach, navíc maminka je mladá, 51let, to není žádný věk...Určený postup neznamená, že nyní nelze operaovat, je několik možností, jak léčit. A jednou z těch nyní hodně používaných, protože je s ní dosahováno velmi dobrých výsledků, je právě ta, kterou plánují u Vaší maminky. Nyní dostane chemoterapii (hádám, že 3 cykly před operací), pak se bude operovat a pak ještě zajištovací chemoterapie po operaci. Tento postup se snaží onemocnění zmenšit, učinit lépe operovatelným a včas zničit nádorové bunky, které by chtěly vycestovat někam dále. Chápete správně, že i když jsou zasažené uzliny, nic není ztraceno. Jste na začátku těžkého boje, ale naděje stále je!Držte se!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: