Rakovinové buňky ve znaménku

Dobrý den paní doktorko, mé tchyni bylo odstraněno v roce 2008 znaménko, jelikož v něm byly zjištěny rakovinové buňky. Paní doktorka ji řekla, že se nesmí 10 let pohybovat na slunci. Nevím, zda to tchyně správně pochopila, ale úplně se slunci vyhýbá. Bude ji 60 let a k výročí jsme ji chtěli pořídit dovolenou u moře. Samozřejmě by se slunila co nejméně, zajímal by mě Váš názor, zda po tak dlouhé době jsou obavy zbytečné a zda by slunce nemělo vliv na opětovném vypuknutí nemoci. Žádnou chemoterapii nepodstoupila, pravidelně chodí na prohlídky a je zcela zdráva. Je nutné si místo, na kterém znaménko bylo(na noze), chránit před sluncem např. nějakou náplastí? Za Vaši odpověď moc děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Záleží na tom, o jaký typ rakoviny šlo. V případě basaliomu by dovolená u moře byla přípustná, pokud by šlo o melanom, tak ji nedoporuččuji.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x