Rameno

Nejedná se o mě ale o mého tátu. Před třemi roky měl úraz - utržený ramenní sval který mu byl přišit. Ale poslední dva týdny ho to rameno dost bolí. A já se bojím že se mu to mohlo znova nějak poškodit. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je třeba zhodnotit stav kloubu s možnou artrozou, ale také poměry ve svalové části, rotátorová manžeta a poměry v prostoru pod nadpažkem. Kromě vyšetření klinického, zhodnocení hybnosti a citlivosti ramene je na místě rtg snímek a ultrazvukové vyšetření ramene, které upřesní poměry v měkkých částech ramene. Vhodný je proti bolesti nástřik ramenního kloubu kortikoidem, pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci a mezitím dokončení ortopedického vyšetření. Obraťte se v tomto směru na ortopedickou nebo chirurgickou ambulanci. Podle všech nálezů další postup.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: