Rameno

Dobrý den, asi před rokem se u mě objevil problém s "vyskakováním" ramene. Nejprve při jízdě na kajaku, když jsem udělala eskymáka a snažila se odpichnout ode dna mi "vyskočilo" ale hned zas zapadlo. Ovšem následovala silná bolest i další dny byla omezená hybnost a bolest. Dále se mi toto stává celkem pravidelně při plaveckém stylu - motýlkovi, kdy při záběru rukou vyskočí a vrátí se,ale není možnost plavat dále a opět tak na týden až 14 dní je to omezené. Byla jsem u lékaře na RTG tam mi bylo řečeno, že nic abnormálního tam nevidí, jen možné patrné posunutí, že není uplně v jamce, ale dnes jsem byla znovu na jiném pracovišti a tam na RTG nic neříkal. Byla mi doporučena magnetická rezonance, ovšem dnes mi bylo řečeno, že by byla vhodná artroskopie, že pokud mi vypadává tak ani magnetická rezonance není potřeba a radši by se tam podívali. Jen nevím zdali je ta operace až tak nutná, protože studuji 3.rokem vysokokou školu se zaměřením na tělesnou výchovu a potřebuji školu dokončit. A k tomu mi chybí uplavat polohovku s motýlkem, který mi dělá problémy. Ale mám obavy, aby po operaci rameno nebylo ještě horší než je ted. A tak se bojím rizika,abych školu vůbec dokončila. Děkuji za radu, jestli jít či nejít na operaci a zdali je to podle Vás nutné. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Pokud jste aktivní sportovec bude asi operace nutná, není nutná ihned, nejlépe pro vás v nejvhodnějším termínu. Jedná se o volný ramenní kloub, s volnějším pouzdrem, ale zřejmě i s možným porušením rotátorové manžety. Současně bude třeba zhodnotit anatomický tvar kloubní jamky. Vhodné by bylo ještě vyšetření diagnostickým ultrazvukem ke zhodnocení stavu rotátorové manžety.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x