Ranisan 75mg

  • Dotaz od: Pavel javořík
  • Publikováno: 21.12.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,náš syn od 4 měsíců neustále kašle,i v noci, test ukázal zvýšenou alergii na roztoče a prach. Nyní má 17 měsíců. Lékařka předepsala ( preventivně ? ) lék Ranisan 75mg 1-0-1 po dobu 6m.Lékařka si myslí, že by mohlo jít o vracení šťáv, které nutí ke kašli. V popisu léku je uvedeno, že nemá být podáván mládeži do 16-ti let po dobu více jak 5-ti dnů. Chtěl bych se zeptat, je-li možné takto malému dítěti tento lék podávat, případně co si o tom myslíte. Existuje i jiné řešení ? Děkuji javořík pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívat tento lék u osob mladších než 16 let, lze pouze na doporučení lékaře. Bohužel jsem ale Vašeho synka nevyšetřoval, nemohu tedy rozhodnout, zda je lék podám oprávnění či nikoliv. Doporučuji tedy konzultaci s ošetřující lékařkou, která lék předepsala. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: