Ranní kašel a zahlenění

Dobrý den, je mi 25 let kouřil sem asi 8 let do 10 cigaret denne. Již ale rok a půl nekouřím. Nikdy sem važně neonemocněl. Na alergie sem nikdy nebyl testovanej. Pracuji v restauraci. Už 3 měsíce mě trápí raní kašel a vykašlavání kousků svetle zeleneho hlenu. Vždy po probuzení do dvou hodin začnu kašlat vždycky každý den. Přes den mám neustále pocit zahlenění v krku a nekdy pocituji drobne bodani na plicich ktere rychle prejde. Na konci listopadu sem měl virozu bez teplot. Při ní sem začal vykašlávat velké kusy zeleneho hlenu taky po ranu a pres den cca týden. Bral sem antibiotika deoximikoin 2 baleni. Pote odpoledni kasel prestal a zustal mi uz jen ten ranni. Pak sem byl prelecen duomox 1000. Na plicnim mi nic nenasli. Krev sputum rentgen v poradku spirometr taky. Mám se obávat CHOPN ? Už mi to začíná "nahlodavat" psychiku. Můžete mi prosím poradit jak se léčit a vyléčit jestli je to možné ? :(

Odpověď odborníka:

CHOPN je nemoc kuřáku a dospělých po 40-tém roce života. Doporučila bych vyšetření na atypické bakterie a to hlavně Chlamydie a mykolazmy pneumoniae, v případě pozitivity vylsedku je potřeba přeléčit antibiotiky asponpo dobu 3 týdnu. s pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x