Raný spontánní potrat vs. kontryhel

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné, že přílišné pití kontryhelu může zapříčinit uhnízdění i jinak špatného vajíčka. V mém okolí je mnoho žen, které se v současné době snaží o miminko a prodělaly již 2. spontánní potrat za sebou. Většinou ms přijde týden až 2 po očekávané ms. Je možné, že kdyby nepily kontryhel, že by se vajíčko neusadilo? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v časném těhotenství dochází k potratům ve 40%, kontryhel asi úplně veliký vliv mít nebude. Díky časným testům je těhotenství diagnostikováno brzy, dříve ženy nevědly,zda se jedná o zpoždění či potrat.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: