Re:dobrý den,mám dotaz ohledně...

Dobrý Večer paní Hlaváčková,mockrát děkuji za Vaší rychlou odpověď ale chtěl bych Vás poprosit ještě o jednu radu.Nevíte o nějakých dalších nemocech ke kterým by se dali přisoudit moje příznaky?Rád bych věděl o jaké další nemoce se mám zajímat.Předem Vám mockrát děkuji a přeji krásný zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že je vhodné neurologické vyšetření a vyĺoučení roztroušené sklerosy, případně borreliosy či jiného zánětlivého postižení mozku. Tedy provedení magnetické rezonance mozku ( zároveň se tím vyloučí jiné postižení mozku) a vyšetření mozkomíšního moku ( zánětlivé postižení se jinak nevyloučí a v časných fázích roztroušené sklerosy může být pozitivní nález v likvoru a MR v normě). Vzhledem k dominantním očním potížím bude vhodné i oční vyšetření. Vhodné je i základní laboratorní vyšetření, vzhledem k tetanii i Mg a Ca v séru a vyš. štítné žlázy. Bude-li vše negativní, mohou být potíže i psychického rázu, je-li neurolog. nález v normě. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: