Re:je to spalová angína?

Děkuji mnohokrát za Vaši odpověd,psala jste,že syn má spálu,(jen pořád nechápu,že nemá bolesti v krku,ani teplotu,myslela jsem,že spálový bacil způsobuje zánět mandlí)a tablety Ospen 750 se nemusí 100%vstřebat-má ve svých 4letech antibiotika poprvé a nemá tablety,ale perorální suspenzi,ta se vstřebává lépe?Také má v moči aceton,dle lékařky je vyčerpaný,pije cca 1,5l tekutin denně+polévka atd,je to málo?Energie má až až,je to živé a čilé dítě.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Stanislavo, antibiotika a léky přijímané ústy v jakékoliv podobě (tablety, sirupy, roztoky) se nemusejí vždy 100% vstřebávat, protože záleží na stavu trávícího traktu, odkud se vstřebávají a také na potravě, kterou přijímáme. Proto je někdy doporučováno injekční podávání léků, jako je penicilin. Aceton v moči při infekcích vídáme běžně, nemusíte se ničeho obávat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x