Re: zapití antikoncepce

Paní doktorko, mockrát Vám děkuji za rychlou odpověď, díky Vaší radě jsem si vzala ještě jednu pilulku..Antikoncepci jsem v minulém cyklu užívala cca v 00:30 nanejvýš do 1.00 hod, mám vždy budíka, beru to takto pozdě, protože mám dráždivý tračník vezmu si laktobacil, tak cca 4 hodiny před užitím antikoncepce a vím, že v noci na wc nepůjdu. Včera jsem užila prášek v 01:00, který tedy nevím, jestli mi nevypadl a teď jsem užila tedy 2. pilulku z náhradního platíčka, ale je to o 14 hodin později..Vím, že v letáku je napsáno, že když užiju antikoncepci o více než 12 hodin, tak se mám chránit týden, ale bojím se, že když je to první prášek po 7 denní pauze a vzala jsem si ho později o 14 hodin, tak bych se měla chránit dýl. Prosím poraďte, paní doktorko, jak to mám teďka udělat, tehotná být nemůžu, studuji VŠ. Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud chcete mít 100 % jistotu, užívejte kondom spolu s antikoncepcí po 14 dnů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x