Reagování na odpověď mudr. marka

Dobrý den,předem děkuji za odpověď,v úterý jsem byla u neuroložky,podívala se na snímky a prý mám skoliozu páteře.Trochu mi porovnala páteř,řekla mi ,že nemám spát na břiše,jak mám správně držet tělo,ještě mám u ní domluvenou jednu návštěvu a podívá se na snímek beder.Je možné,že by ty vnitřní bolesti po zatížení pravackou mohli souviset s játry či žlučníkem?Pokud nic zatěžovacího nedělám tak je to dobrý.Dnes se konečně udělalo hezky a tak jsem si mezi kytkama vytrhala trochu trávy(práce asi n 15min) a už mám zase vnitřní jakoby tlak na pravé straně až s mirným težším dýcháním..Tak nevím co budu dělat až půjdu do práce.Prosím o odpověď.Předem děkuji .mimochodem je mi 38 let.

Odpověď odborníka:

Za jednu léčebnou návštěvu nelze takový funkční problém vyřešit. Přenesené bolesti do oblasti žeber a pod žebry jsou vždy velmi dlouhodobého charakteru. Je třeba ještě v léčbě pokračovat a navíc cvičit. Vhodné by bylo i jógové dýchání. Přesto ale musím doporučit základní vyšetření lékařem k vyloučení opravdu možné jiné příčiny z vnitřních orgánů, přestože se vše nejeví jednoznačně k žlučníkové, jaterní či plicní symptomatologii. Pokud jdete ještě na neurologii, myslím, že zkušený neurolog by Vám při kontrole poradil , jak dál, nebo potvrdil, že příčina je ve funkční dysbalanci hrudní páteře a léčíte správně. To na dálku takto opravdu potvrdit nelze.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: