Reakce na amoksiklav

Dobrý den, dnes jsem přerušil léčbu Amoksiklavem, protože jsem začal otékat na obličeji. Musí se antibiotika i v těchto případech dobrat? Nikdy jsem na antibiotika takovou reakci neměl, ale je pravda, že jsem je měl snad jen 3x za život.

Odpověď odborníka:

Měl byste vyhledat lékaře, aby Vás prohlédl a určil, zda šlo o alergickou reakci. Také by měl rozhodnout, zda budete potřebovat dokončit léčbu nějakým jiným antibiotikem (hlavně přetrvává-li zánět). Dokud se toto neobjasní, Amoksiklav opětovně nezačínejte užívat.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: