Reakce na antibiotika

Dobrý den. Na zánět nosohltanu mi lékař předepsal antibiotika - Doxybene. Dnes je třetí den a začínám se cítit špatně. Samotná nemoc sice ustupuje, ale já mám pocit, že nejsem ve své kůži a že se chvěju (ale ve skutečnosti se nechvěju). Jsem zesláblá a rozruší mě každý silnější zvuk. Již jsem tuto reakci měla na jiné léky v minulosti, ale na jména si nevzpomenu. Každopádně to nebyla jen antibiotika. Naposledy mi po čtyřech dnech bylo tak zle, že jsem antibiotika vysadila, i když vím, že se to nemá. Je to běžná reakce na léky? Pokud mi řeknete, že ano, budu mít větší sílu se tentokrát přemoci a vydržet to, i když je to strašlivě nepříjemné.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zřejmě se jedná o intoleranci léků. V takovém případě není důvod se přemáhat a brát léky dál. Antibiotikum by se ale nemělo pouze vysadit, nýbrž také nahradit antibiotikem jiným. Do budoucna byste měla vést sezanam všech léků (stejně jako váš praktik), které jste v minulosti nesnášela a lékařům jej vždy hlásit.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: