Reakce na léky

Dobrý den, vážený pane doktore. Obracím se na Vás s následujícím problémem. Na léčbu deprese již 3. týden beru Mirtazapin 30mg 1x denně večer, již 4. den k tomu beru cipralex 5mg 1x denně. Od doby, kdy mi byl přidán cipralex, mám bolesti hlavy, zvýšenou teplotu (do 37, 5) a poslední dva dny mi strašně buší srdce a mám pocit tíže na prsou (nemohu dodýchat) a knedlíku v krku. Je to velmi nepříjemné a nevím, co si počít. Je možné, že se jedná o reakci na cipralex? Mám ho používat i nadále, nebo vysadit? Pokud si myslíte, že jde o vedlejší účinky léku, jak dlouho asi tak trvají? Ošetřující lékař se domnívá, že to časem odezní a že není třeba navštívit nemocnici. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá, vážená a ještě teď nešťastná Petro, ač je mi to velice líto, nemůžu Vám napsat ani „vysaďte“, ani „pokračujte“, protože víc, než jste mi sdělila, neví a i kdybych věděl, nemluvil bych do léčby. Zdá se pravděpodobné, že Vaše obtíže s Cipralexem souvisí a tak Vám nezbývá nic jiného, než se znovu obrátit na toho lékaře, který jej předepsal. Bohudík, na nemocnici to zdaleka nevypadá, zdá se, že to je jen trochu přehnaná aktivace. A ta odeznívá v průměru za týden. Ale pokud Vás to obtěžuje, spojte se se svým lékařem, ať uváží, zda by nebylo dobré vystačit zatím jen s jedním antidepresivem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x