Reakce na ockovani hexavakcinou

Dobry den, pani doktorko, Syn byl ockovan ve 4,5m, plne kojeny 1.hexavakcinou. Reakce byla bez teplot byl spavejsi. 2. Den vyrazka v okoli krku a za usima 4.den vyrazka cely trup, 6.den pokracuje i na stehna. Ja i manzel jsme alergici (pyly, prach) medikace celolorocne i pri kojeni. V 6. Tydnu jsem dostala pasovy opar, proto nam doporucili pockat s ockovanim 1m po vymizeni mych priznaku. Pediatricka doporucila pohotovost ke kontrole. Ale tam nam nic nerekli. Ze se jedna o koprivku a radeji to s ockovanim neprehanet. Je prosim takova reakce v poradku, doporucila byste ockovani za 14 dni prevenarem, nebo zustat pouze u hexavakciny? Nechci drazdit imunitni system, abych nevyvolala reakce typu atop.exem. Velmi dekuji za radu. Prikladam foto vyrazky. S pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Další očkování bych doporučila nejdříve měsíc po odeznění příznaků se zvýšenou observací po očkování. Samozřejmě se může jednat o reakci na očkování, ale pokud můžu usuzovat podle fotky, jedná se spíše o potničky než alergickou reakci (škrábe se syn? - tedy svědí vyrážka?), při které se děti většinou škrábou. Vhodné je podání antihistaminik, např. Fenistil v kapkách. Na dalším postupu se domluvte prosím s praktickou lékařkou, která může vzhledem k možnosti klinického vyšetření, lépe posoudit nález na kůži a celkový stav vašeho syna.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: