Reakce na ockovani proti tetanu

Dobry den, v kvetnu jsem byla cca po 14ti letech preockovana na tetanus. Misto vpichu nateklo a bolelo...cca po tydnu boles a otok odeznel a pak jsem tomu nevenovala vetsi pozornost. Avsak v prubehu leta jsem si v niste vpichu nahmatala jakoby podkozni boulicku, ktera na sebe upozornovala svedenim. Boulicku a svedeni mam doted. Obcas je boule minimalni...zejmena, kdyz si mista prestanu vsimat a drbat si ho, ale jakmile se podrbu, tak boulicka opet nabehne. Co si o tom myslite? dekuji za reakci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nežádoucí účinek po očkování proti tetanu, který popisujete je možný, měl by odeznít. Může to však trvat delší dobu. Doporučuji příležitostně konzultaci u praktického lékaře, aby vyloučil jinou příčinu. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: