Reakcia na bisoprol

Dobrý deň pán doktor, chcela som Vás poprosiť o radu, moja mama dostala na zníženie tlaku od kardiologa Bisoprolol-ratiopharm 5mq. Berie ho už dlhšiu dobu, ale odvtedy čo ho berie má v noci desivé sny, nespí kludne, vykrikuje zo sna. V príbalovom letáku sme sa dočítali, že tento liek sposobuje aj halucinácie, myslíte si, že by to bolo možné? Ine psychicke problémy nemá, bola na CT hlavy, vyšetrenie na ORL, už nám ostáva len to, že to sposobujú tie tabletky, nemáte s tým nejake skúsenosti? alebo poradíte mi na koho sa máme obrátit? Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň. S pozdravom Alena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v příbalovém letáku jsou uvedené nežádoucí účinky- halucinace a noční můry. Myslím, že bude vhodné se s lékařem, který lék předpsal domluvit na výměně. Nevím zda-li se léčí pouze s vysokým tlakem nebo má ještě onemocnění srdce. Možností je určitě více.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: