Reaktivní trombocytóza

Nyni prodelavam zápal plic,z úst doktorky ošklivý a prolezly uzlinami, zánět dutin a přidala se i angina. Vse dohromady . Muj dotaz zní , pani doktorka mi z obrazu zjistila trombocyty 741 a informovala me o možném otoku a krevní srazenine, v pripade potíží na pohotovost . Je vice nez pravděpodobně , ze se jedna o přechodný stav a nemusím se obávat leukémie . Moje babicka zemřela na leukémii. Úklidnete me prosim. Zdravi. Jana

Odpověď odborníka:

Jano, ve Vašem případě se téměř určitě jedná o reaktivní trombocytózu, to znamená zvýšené množství trombocytů v krvi, které vzniká nejčastěji při zánětlivých stavech v organizmu. Tento stav je přechodný a po vyléčení zánětu v těle dochází postupně i k normalizaci počtu krevních deštiček v průběhu několika týdnů, toto je potřeba sledovat odběry krve cestou Vašeho praktického lékaře. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Pracovní lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: