Reaugmentace po infekci

Vazeny pane doktore...v breznu 2013 jsem se rozhodla pro ugmentaci prsou,bylo to 8 mesicu po tom co jsme prestala kojit s tim ze pri zmacknuti mi jeste obcas zbytecky mleka vytekaly ale podle lekare bezproblemu.Bylo vlozeno 520 a 560 ml pod sval znacka Natrelle.Druhy den vecer po augmentaci zvysena teplota a strasne paleni v jizve praveho prsa,brala jsem antibiotika a teplota ustoupila ale znovu se obevila po dobrani antibiotik a to hned nasledujici den.Kontaktovala jsem sveho chirurga a bylo mi doporuceno vycisteni rany pod narkozou.Druhy den po druhem zakroku me lekar informoval ze je infekce pod implantatem a ze implantat byl vyjmut vycisten a znovu vlozen.nasleduje antibioticka lecba a vse se zda byt v poradku kdyz 4. den po operaci se mi rozjede jizva tentokrat na levem prsu a vyteka z ni strasne moc tekutitny.Lekar rozhodl vyjmuti implantatu a 6 tydnu antibioticka lecba na infekci ktera byla stanovena jako Stafylokokus epidermidis.Antibioticku lecbu jsme nakonec brala 7 tydnu a vse v poradku.Nyni v unoru 2014 bych mela podstoupit reaugmentaci ale strasne se bojim ze se infekce bude opakovat protoze i po takove dobe od prestani kojeni mi porad pri zmacknuti bradavky vytekaji zbytky mleka i pres augmentaci i infekci se to nezastavilo.Leky na zastaveni jsme brala ale bez uspechu ,laboratorni vysetreni krve na prolaktin delan vse v norme.Nechala jsme si udelat vytery z krku na stafylokoky a i to je vse negativni ale muj starch je jestly ta infekce nemuze byt v prsou porad jako ta takz.spici infekce a pri dalsi augmentaci se znovu projevi.Strasne moc jsme si zkusila a mela jsem straslive bolesti.Pokud by se mi prsa byvala vratila do puvodniho stavu uz bych o dalsi augmentaci neuvazovala ani nahodou ale moje prsa jsou cela zdeformovana a scvrkla.Proto bych rada znala vas nazor na reaugmentaci a jakou mam sanci ze tentokrat se nebude ta stejna situace opakovat.A jaky je vas nazor na antibiotickou lecbu tyden pred operaci?podle me lekarky ta by ji vzhledem k infekci doporucovala ale muj chirurg ji zamitl s tim ze to neni treba.A koupila jsem i Phlogenzym a ten pry taky neni treba Rada bych udelala vse pro to aby tentokrat vse dopadlo a ja mohla byt zase spokojena pac mi to uplne znicilo zivot a vztah v manzelstvi protoze nejsem schopna se ani pred manzelem vyslect proste je to nocni mura.Omlouvam ze za dlouhy prispevek a dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Zde je velmi těžké doporučit jak postupovat dále..... já, pokud se mi toto u mých pacientek stalo doporučuji min. odstup k další operaci půl roku s krytím ATB. Nález v oblasti prsů po revizi odpovídá stavu po explantaci pro infekt.....i následná reaugmentace je zatížena rizikem návratu infekce, ale tak to bohužel je i přes všechna bariérová opatření i podání ATB, další otázkou je, jestli vkládat opět takto velké implantáty či volit jiné či operaci dolnit případně modelací, aby nadbytečná kůže byla odstraněna.....jinak vše co se Vám stalo je relativně typické pokud tato vážná komplikace nastane, jen cca v 50 % je šance že případná revize a ATB pomůžou, jistě je nutno i zohlednit stav v době revize...kultivační nález je opět také velmi typický...vše musíte důkladně probrat se svým operatérem, který musí zvážit všechny aspekty reaugmentace po této komplikaci....
S pozdravem....
Lukáš Frajer

MUDr. Lukáš Frajer
MUDr. Lukáš Frajer

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Klinika plastické estetické chirurgie Perfect Clinic

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: