Rebox v tehotenstve

Dobrý den, som v 14. týzdni tehotenstva a mám problémy s krcnou chrbticou. Lekárka mi predpísala 3x makké techniky, PIR a 3xRebox. Je to v tehotenstve bezpecné? Zaujíma ma najma aplikácia Reboxu v oblasti kcnej chrbtice a rebier. Dakujem

Odpověď odborníka:

Není třeba se obávat. Aplikace jak fyzioterapeutických technik, tak Reboxu Vám určitě neublíží. Spíš bych viděl negativní, že se nezmiňujete o tom, v jakém stavu je postavení pánve, bederní páteř. není li ta v pořádku, tak jakákoliv léčba ve vyšších etážích přinaší nedostatečný efekt. Současně je nutné i aktivně cvičit za účelem obnovení svalové eubalance a uderžení funkce zlepšené části těla.Smysl má pouze "aktivní fyzioterapie" , nikoliv pasivní, i když jste těhotná. Nebo tím spíš.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: