Recidiva bazaliomu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na opakovaný výskyt bazaliomu ve věku 20-23 let. Dočetla jsem se, že tento typ objevuje spíše u starších lidí. Jaká je prognoza vzhledem k tomuto věku? Přítel už mel dvakrát bazaliom, který mu byl odstraněn, a nyní se zhruba v místě vnejší hrany týlní objevil další uzlík. Jak moc je pravděpodobné, že se jedná o další bazaliom? Přítel byl na vyšetření a tam vyčkávájí na další vývoj, s tím, že se nachází na ne moc ideálním místě pro odstranění.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino! Ano, bazaliom je typický nádor v seniorském věku. Prognoza bazaliomu je vesměs dobrá, dobře reaguje již na pouhou chirurgickou excizi a nemá snahu se příliš šířit. Pokud jich už měl přítel několik, může se u něj jednat o poruchu imunity nebo nějakou mutaci, třeba i o pracovní (nebo rekreační) působení nějakému neblahému faktoru...

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x