Recidiva hydrokély (u 14letého)

Prosím o názor a zkušenosti ohledně opětovného výskytu levostranné hydrokély u syna (14 let). Loni byl operován ohledně varikokély (kterou si sám nahmatal), na jaře 2014 byl operován kvůli hydrokéle vlevo. a nyní po 5 měsících je zřejmě vodní kýla lékařem opětovně diagnistikována (ještě jsme objednáni na ultrazvuk kvůli potvrzení dg). Prosím že se vodní kýla vrací atd.. bojím se toho, bychom mohli skončit na sále každý rok, jestli je pravidlo, že se hydrokéla vrací opakovaně... Jsem z toho nešťastná, jednak kvůli opakované anestezii, kvůli tomu, že hydrokéla je vidět. Prosím podělte se se mnou o zkušenostmi atd...děkuji Vám

Odpověď odborníka:

Recidiva hydrokély je velmi výjimečná. Záleží ale na typu operace, kterou podstoupil. U dětí by měla být vyoperována přístupem z třísla k vyloučení možné komunikace s břišní dutinou.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: