Recidiva křečových žil a jejich operace

Dobrý den.Je mi 35 let a byl sem již 8-krát na oboustranné operaci křěčových žil.Chodím také nepravydelně na sklerotizaci.Zajímá mě ,kolikrát je možné takto nohy operovat.Po těch operacích mám již nohy citlivé a místy jakoby tuhé.Nosím také punčochy ,jelikož pracuji jako řidič,tak je to asi správně.Také mě zajímá zajímá,zdali bych neměl zkusit jinou metodu operace,např.radiofrekvenci.I kdyz to pojištovna neplatí,nevím proč když všudu píší že je to pro pacienta lepší.Muj dr.-doc.SUHÝ,říká že ve výsledku je to stejné.Mimo jiné sem s tímto lékařem velice spokojený.Děkuji za odpověd Petr

Odpověď odborníka:

Petře, Váš dotaz by bylo lépe směřovat na cévního chirurga či angiologa. Z interního hlediska neexistují žádná omezení kolikrát je možné operovat. Křečové žíly představují riziko pro vznik žilních zánětů a trombos. U člověka se sklony k tvorbě křečových žil se však, bohužel, obtíže po nějaké době vrací, i po operačním zákroku. Nošení elastických punčoch je dobrou volbou. Jednotlivé operační metody doporučuji konzultovat s cévním chirurgem

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: