Recidiva varikokély u dítěte po operaci

Dobrý den, ráda bych se na Vás obrátila s dotazem na možnosti dalšího postupu při recidivě varikokély (levostranné) u 10-letého syna po laparoskopické operaci. Jaké jsou další možnosti, které byste doporučil jako nejefektivnější řešení s ohledem na budoucí vývoj v pubertě. (Bolesti neměl, ale nález byl velký.) Jaký je Váš názor na klasické způsoby operací a kdy by byly vhodné? Operaci podstoupil před 3 měsíci. Slyšela jsem také o mikrochirurgii...Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko! Toto mi nepřísluší na důlku posuzovat. Ne všechny typy operací jsou použitelné u každého a některé typy jsou vyloženě vhodné jen někdy. Věc musí posoudit lékař, chirurg, který je s možnostmi dobře obeznámen. K tomu je také nezbytně nutné syna vidět, vyšetřit, pohovořit s ním a s Vámi, také prostudovat zprávy a nálezy z vyšetření. Omlouvám se za tento druh (ne)odpovědi, ale odkazuji Vás v tomto zcela na ošetřujícího lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x