Recidivující močové infekty

Chtěla jsem se zeptat. Už delší dobu mám problémy se zánětem močového měchýře. Přibližně po půl roce mi zabraly asi páté antibiotika. 2 - 3 týdny vše bylo v pořádku. Dostala jsem měsíčky a ke konci asi 4. den jsem spala se svým přítelem. Mám pocit, že mi opět začal zánět + mám teď asi 2. nebo 3. den hnědý výtok (neberu antikoncepci). Co mám dělat? Nechci znova k doktorovi.

Odpověď odborníka:

Lilly, hnědý výtok není příznakem cystitidy- zánětu močového měchýře. Ale jinak, pokud se u vás opakují močové infekce, je zapotřebí aby byla pokaždé moč řádně vyšetřena včetně kultivace a citlivosti na antibiotika. Délka podávání antibiotik by pak měla být prodloužena, po dobrání antibiotik bych pak nasadil urovaxom (imunostimulans na prevenci recidivy močové infekce). Pokud by ani tato opatření nezabrala, je zapotřebí urologické vyšetření. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: