Recidivující opar

DObrý den, 2x do měsíce se mi objeví opar s velkým otokem - většinou na spodním rtu či v koutku. Přikládám foto. Vitamíny užívám, posiluji imunitu, stres žádný. Stejně se opar objeví. Na rtu mívám často ekzém - možná atopický. Může to s tím souviset? Také se mi 5 měsíců objevuje otok horních víček u řas každé ráno. Byla jsem vyšetřena na očním, dále test ledvin a štítné žlázy. Vše v pořádku, jen štítná žláza někdy vyjde na zvýšenou hodnotu (TSH 5,39), jindy zcela v normě.

Odpověď odborníka:

Při recidivujícím (opakovaném) oparu je možné užívat preventivně antivivirotika (acyklovir), která zabraňují opakovanému výskytu oparu. Bohužel nemohu posoudit, zda se jedná skutečně o infekci herpetickým (oparovým) virem. Doporučuji vám navštívit nejbližší infekční ambulanci, kde vás vyšetří a doporučí příslušnou léčbu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x