Recidivující pásový opar

Deset let se mi pravidelně objevuje po 2.až 3. měsících pásový opar na stejném místě těla.Paní lékařka mi řekla,že se s tím nedá nic dělat,že se s tím musím naučit žít.Imunologické vyšetření je prý zbytečné. Před třemi měsíci se mi na těle objevila kopřivka a postupně otoky na jazyku,bradě,obličeji a někdy mám pocit při polykání ,že je mám kopřivku v krku, obtížně se mi polykají sliny.Občas bolest na hrudi a bolesti žaludku. Uživám antihistaminika Aerius, předtím Prednison,ale zatím mi nepomohly.Příznaky jsou pořád stejné.Nebude tzv. zakopaný pes v nelečeném pasovém oparu ? Oslabena imunita ?

Odpověď odborníka:

Hezký den Mário, co se týče pásového oparu, každý pásový opar je třeba důsledně přeléčit antivirotiky a vitaminy skupiny B, co se týče jeho opakování, doporučím Vám navštívit kožnho specialistu. Existuje očkovací látka proti Pásovému oparu, bylo by vhodné o její aplikaci u Vás zapřemýšlet. Co se týče otoků na jazyku, obličeji a kopřivce, byla u Vás prokázána nějaká alergie? Aerius Vám pomáhá? Doporučila bych Vám celkové odběry cestou Vašeho praktického lékaře, k vylepšení imunitních pochodů ve Vašem těle doporučím užívat Wobenzym. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: