Rectoskopie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. měla jsem příznaky na hemeriody,prodělala jsem vyšetření proktologické prstem a ve zprávě mám, že mám malou řasu na př. kommisuře, tonus přiměřěný, zevně anus klidný. čeká mě rectoskopie. mám strach,jestli nemám třeba něco horšího když se hemeriody nepotvrdily.co myslíte? děkuji předem za odpověď Jitka

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jitko, bez endoskopického vyšetření (rektoskopie, případně koloskopie) nelze nikdy s jistotou vyloučit přítomnost jakéhokoli onemocnění tlustého střeva. Pokud přetrvávají obtíže, které byly důvodem Vašeho proktologického vyšetření, doporučuji Vám podstoupit v rámci komplexního postupu další gastroenterolgická vyšetření, včetně laboratorních testů a zobrazovacích metod. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x