Ředění krve

Dobrý den. Je mi 76 let, jsem už několik let po operaci prav. oka: krvácení-sítnice. Před rokem katetrální ablace -Homolka. Užívám na ředění krve lék Eliquis 5 mg 2 x denně. Obávám se opětovného krvácení do oka. Sníží-li se denní dávka o polovinu, na 2 x 2.5 mg denně, zachová se zároveň i preventivní účinnost léku proti mozkové příhodě, a nebo ne? S díky Jiří.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na eventuální změnu dávkování tohoto přípravku se musíte obrátit na lékaře, který Vám tento lék předepisuje. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: