Ředění krve

Dobrý den, mám Leidenskou mutaci- heterozygotní a jsem před IVF - dlouhý protokol. Chtěla bych vědět, zda je už při hormonální stimulaci vhodné užívat nějaké léky na ředění krve. V tuto chvíli neužívám nic a trombózu jsem neprodělala. Předem díky za odpověď a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékaři, zabývající se cévními onemocněními, k nimž patřím také já, jsou si vědomi rizik dědičných trombofilií, k nimž patří i Leidenská mutace, byt jen heterozygotní forma. Tato choroba ovšem patří mezi hematologická onemocnění, vykazující zvýšenou krevní srážlivost. Abyste měla věrohodné informace, navštivte prosím prostřednictvím Vašeho praktického lékaře hematologickou poradnu v místě bydliště, kde Vám sdělí vše potřebné. Přeji též pěkný den.

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x