Ředění krve clexane+wobenzym

Jsem 12.den po operaci přetržené achilovky a píchám si 1x denně Clexane 0,4ml. Při vizitě jsem se zeptal na užívání Wobenzymu..doktor řekl ano. Následně byl i na chirurgii při převazu jiný doktor nadšený z wobenzymu,tak jsem si ho koupil a 5.den po operaci začal užívat (do té doby žádná bolest po operaci) a po té začaly v noze neskutečné bolesti..po 5.dnech jsem tedy wobenzym vysadil,bolí to stále,ale už se i vyspím. Na netu jsem se dočetl,že wobenzym by se neměl užívat zároveň s leky na ředení krve..nemohl jsem si způsobit nějaké potíže? Stále mám velké bolesti,hlavně když slezu z postele.Děkuji

Odpověď odborníka:

Myslím si, že vaše potíže nebudou spojeny s užíváním Wobenzynu. Dle doporučení by se neměl Wobenzyn užívat při zvýšeném krvácení a Clexane zvyšuje krvácení. Ale není zakázáno užívat Wobenzyn při jiných lécích. Byl bych raději opatrný. Pokud máte bolesti, bude nutná kontrola na chirurgii, kde vás vyšetří a rozhodnou o dalším postupu. Není vhodné to zbytečně odkládat.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: