Reflux

Dobrý den, jsem pět let po operaci brániční kýly, vzhledem k předešlé operaci žlučníku, v osmdesátých letech, stále dochází v noci pokud si nevezmu tabletu Esomeprasolsantos dnes nahrazen Emanerou 20 dochází k poškození jícnu. Byl mi doporučen změnit na Apo-Famotodive vzhledm k tomu, že ho používám pouze na noc. Děkuji V.N.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možná to z Vašeho dotazu omylem vypadlo, ale nevím jaká je Vaše otázka. Operace brániční kýly bohužel nevyřeší obtíže na 100% jsou již výrazně upraveny a i sám operatér neví jak Vaše tělo zareaguje na operaci. Vámi vyjmenované léky lze užívat, každému může vyhovovat jiný. Doporučila bych dodržovat všechna doporučení, která jsou u gastroezofageálního refluxu. Spát s mírně zvýšenou hlavou, nepít nic s kofeinem a bublinkami, nejíst čokoládu, nejíst kořeněná a mastná jídla atd.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: