Reflux

Chtěla jsem se zeptat jestli může mít žaludeční reflux a případně brániční kýla vliv na střevní potíže ve fomě několik měsíců trvajících potíží se střevy (neustále nadmuté břicho (žlučník je v pořádku a ani alergie na lepek nebo mléčnou bílkovinu se nevyskytuje)). A také jestli je na tyto problémy vhodný Enterol jako prostředek na úpravu střevní mikroflóry, když nejsou žádné průjmy, spíš naopak zácpa. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Určitým způsobem může reflux a brániční kýla mít vliv na zažívání, např. v případě, že se žaludek špatně vyprazdňuje a potrava pak za dlouho postupuje do střeva. Není to ale tak pravděpodobné, spíše se u vás jedná o další potíže v zažívacím traktu a to potíže se střevem. Zkuste přípravky na zažívání - Pangrol, zkuste léky na posun potravy - Kinito, Itoprid. Probiotika k úpravě střevní mikroflory můžete používat vždy bez oemezení. Vhodné jsou i léky na zažívání - Espumisan. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: