Reflux jícnu

dobry den,je mi 21let kvuli mym potížím se absolvovala gastro-hadičku do žaludku zjistily mi nedomykavost svěrače ale nevím zda moje potíže sou spusobeny tímto tak se chci zeptat na vás názor tedy trpím silnou slabostí pálení žaludku pocity na zvracení unavou nechutenství prujmy zhubla sem tri kila a migrény do toho vzdy to trvá tak 2 tydny v měsíci už asi pul roku jinak stítná žláza-negat.cukr-negat.celikálie-negat.mám jedno díte a kouřím.

Odpověď odborníka:

Nedomykavost svěrače může tyto obtíže vyvolat, bohužel je významně zhoršuje i kouření. Navrhuji přestat na nějakou dobu kouřit, pít kávu + vynechat poživatiny snižující napětí svěrače, např. máta, čokoláda, tučná jídla, kyselé džusy, citrusy, některé léky. Krátkodobě lze doporučit z léků např. Maalox (volně prodejný přípravek proti pálení žáhy) nebo Motilium (užívat 3x denně před jídlem vždy 30 min., usměrňuje činnost zažívacího traktu a upravuje jeho pohyb, pomáhá proti zvracení). Pokud to nepomůže, doporučuji podrobné vyšetření gastroenterologem (nejen gastroskopii, ale komplexní rozbor obtíží odborným lékařem) - podle jeho doporučení potom případně ještě koloskopie, ultrazvuk břicha a podobně.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: