Refluxní choroba

Už si nevím rady. Doktoři to nějak extra neřeší furt slyším jen počkáme týden měsíc atak ale já už 3 měsíce neziju jako dřív. Je mi často špatně od zaludku zvracení jen párkrát. Střídá se mi řídká a tuhá stolice mám časté nutkání na stolici i když se to nepovede. Mám bolesti v právo asi 3 prsty podzebry. Byla jsem už na gastroskopii i na kolonoskopii. Zprávy přikládám. Prosím o lidské vysvětlení co tam vlastně píši. Doktor na gastroskopii se se mnou moc nebavil. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Radko, z přiložených nálezů vyplývá, že byste vzhledem k inkompetenci kardie (nedovírání přechodu mezi jícnem a žaludkem) měla dodržovat komplexní antirefluxní režimová opatření. V případě dodatečného nálezu přítomnosti Helicobactera pylori ve vzorcích žaludeční sliznice je vhodné podstoupit standardní eradikační léčbu. Normální koloskopický nález nevysvětluje změny vzhledu a frekvence stolice; mohlo by se jednat o syndrom dráždivého střeva. Doporučuji Vám domluvit se s Vaším gastroenterologem na nutnosti eradikace H. pylori a případně dalším postupu k upřesnění příčiny střevních obtíží. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: