Refluxní onemocnění jícnu

Dobrý den, již cca měsíc a půl se léčím na reflux, pravděpodobně po užívání velkého množství antibiotik (šestery různé po sobě na chlamydie) a prosím o vaši laskavou radu jak dál. Bral jsem nejdříve jeden týden Helicid 20 mg 1x denně, což mi nepřineslo téměř žádné zlepšení, tak mi můj obvdní lékař změnil Helicid za Nolpazu 40 mg 1-0-1, což se začalo zlepšovat a poslal mě na endoskopii horní části trávící trubice, kde konstatovali závěr: Lehce inkompetentní kardie, jinak normální nález na sliznici jícnu. Normální nález na sliznici žaludku i duodena. Lehce DG reflux a přidali mi ještě Itoprid PMCS 50 mg 1-1-1 na zhojení jícnu. Toto zabralo a bylo mi líp, ale po cca čtrnácti dnech mi začalo být zase hůř a myslím, že už mám po léčbě opak a jsem moc odkyselený. Můj praktický lékař mi řekl, že mám tady léky pomalu vysazovat a pak si je zase vzía a tím a když mi to zhorší stav a bude mi hůř, tak že už je nemám brát. Zkusil jsem tedy dva dny přestat brát Nolpazu a dva dny jsem omezoval Itopryd (bral jsem ho jen po půlkách) a bylo mi téměř dobře a žalůdek a střeva byly klidné a když jsem si včera opět vzal Nolpazu, tak se mi nafouklo břicho, začlo zase jako by pálení žáhy, píchání a škrabání v krku až pálení do nosu a uší a hrozné nadýmání, nafouklé břicho. Nemůžu mít již žalůdek opravdu příliš odkyselený, nebo užíváním té Nolpazy již přeléčený a těď jen příliš tlumí tvorbu kyseliny, která mi dělá tyto problémy? Beru ji už cca šest týdnů. Můj pan praktický lékař mi říkal, že to musím vyzkoušet, ale já nechci být "přechytralý samoléčitel" a moc bych ocenil vaši radu. Nehrozí mi třeba nějaký zánět žalůdku (gastritída, nebo jak se to jmenuje), když to na zkoušku přestanu brát, když mi je bez prášků líp? Prosím vás, jak poznám, že už mám žaludeční kyselinu v pořádku a že mi prášky již nedělají dobře? Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď, Váš dotaz mi byl přeposlán po expiraci. Váš nález nebyl moc výrazný, ale neznamená to, že vy to pociťujete jinak. Pokud máte pocit, že Nolpaza Vám nedělá dobře, zkusila bych ještě v Ranisan nebo Anacid ( volně prodejné v lékárně). Působí též na žaludeční kyselost, ale jiným mechanismem.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: