Regurgitace

Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat, zda je v pořádku výsledek ECHA: Stopová "fyziologická" regurgitace na morfolog. normální mitrální a trikuspidální chlopni, i další nález je normální. Někde jsem četla, že to je špatné a že lidé s tímto mají vysoké riziko zánětů, endokarditídy apod. Chtěla bych se tedy zeptat, zda se může tento stav zhoršovat a nedomykavost může být horší a horší. Také zda tím je člověk nějak omezen (sport... atd.) Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Nikola

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš nález z UZ srdce je naprosto v normě. Stopovou regurgitaci mají všichni lidé. Zvýšené riziko zánětů nemáte, zhoršení vady ve Vašem věku není pravděpodobné, kontroly nejsou nutné. Sport bez omezení. Nevím jaké máte potíže, že Vás poslali na UZ srdce, snad bude vše lepší.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: